Bu Yazımızda Ülkemizde Pmyo hangi illerde var, Polis Meslek Yüksek Okulu Hangi İllerde bulunuyor? Pmyo hangi illerde var, PMYO bulunan iller, Polis Meslek Yüksek Okullarının amacı ve PMYO Akademik takvimi yer almaktadır.
PMYO Hangi İllerde Var
PMYO | Müdürü | Rütbesi |
---|---|---|
İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu | Cengiz ÖZER | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu | Ömer SÜLÜN | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu | Mustafa Evren YOĞURTCU | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu | Musa ERDOĞAN | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu | Ogün ŞAHİN | 1. Sınıf Emniyet Müdürü |
İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu
Pmyo hangi illerde var sorusu arama motorlarında en çok istanbul ilinden arandığı görünmektedir, istanbul ilinde bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, İstanbul İli Sarıyer İlçesi Gümüşdere köyü yakınlarında, Karadeniz sahilinde, yaklaşık 408.000 m² ‘lik alanda faaliyet göstermekte olup, Hazine tarafından tahsis edilen arazi üzerine, MERMERCİ ailesinin çoğunluk hissesine sahip olduğu AKFİL Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından, “Adile Sadullah MERMERCİ ” isminin verilmesi şartı ile 1993 yılında yaptırılmıştır. 2000 yılında ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Teşkilatını güçlendirme Vakfı tarafından aktarılan ödenekler ile (2) adet yatakhane bloğu, (1) adet Poliklinik bloğu ve (61) dairelik (3) lojman bloğu eklenmiştir. Müdürlüğümüze en yakın ilçe olan Sarıyer 17 Km, İstanbul-Taksim ise 45 Km. mesafededir.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz;
- 03.08.1998 tarihli Bakan oluru ile Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu olarak faaliyete başlamıştır.
- 06.10.2001 tarih ve 24545 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2001/2999 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu çerçevesinde, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı, 2 yıllık, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu’na çevrilmiştir.
- Okulumuz, 04.06.2006 tarih ve 2006/26188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Bakanlar kurulu kararı gereği, 06.06.2006 tarihinde, Polis Meslek Yüksekokulu statüsü kaldırılmaksızın, fiili olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür.
2014 yılından itibaren ise Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Polis Meslek Yüksekokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu
01.09.1997 tarih ve B.05.1.EGM.0.72.17.01.02.97 sayılı İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile kurularak eğitim öğretime başlamış, Yüksekokulumuz kuruluşundan 25/08/2010 tarihine kadar Kastamonu Gölköy mevkiinde Ziraat Okulu binası olarak kullanılan binanın restore edilmesiyle belirtilen yerde; 25/08/2010 günü itibariyle Saraçlar Mahallesi Huzurevi Caddesi, No: 52’deki kampüsünde hizmet vermektedir.
Yüksekokulumuz toplam; 126.704 m2 alan üzerine kurulmuş olup, 3 katlı idari bina, 4 katlı 2 adet eğitim binası, 4 katlı 2 adet ve 5 katlı 1 adet yurt binaları, 2 katlı yemekhane binası, kapalı spor salonu, halı saha, 10 yollu 1 adet kapalı atış poligonu, 1 adet açık atış alanı, 1 adet havalı tabanca atış poligonu ve 5 katlı kamu konutu olmak üzere toplam 9 ayrı binadan oluşmaktadır.
Yüksekokulumuz eğitim binalarında toplam 34 derslik, yurt binalarında toplam 260 adet koğuş bulunmaktadır.
Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu
Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu, Bakanlar Kurulunun 15.09.2008 tarihli kararının 08.10.2008 tarih ve 27018 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip, 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüzde eğitim ve öğretime devam eden 800 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayan yatakhane ve eğitim binasının bulunduğu yeni bina, idare ve işlemlerin yürütüldüğü birimlerin bir kısmının bulunduğu eski bina ile öğrencilerimizin kullanımına sunulan kapalı spor salonu, açık hava basketbol sahası, Açık tenis kortu, açık ve kapalı atış poligonu, suni çim saha, halı saha, kondisyon salonları, Polis Savunma Taktikleri uygulama salonu, kantin, yemekhane, konferans ve sinema salonu, resim atölyesi, kütüphane ile kapalı alan 36.500. m² olmak üzere toplam 112.500 m² den teşekküldür.
İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu
Okulumuz Polis Okulu olarak ilk defa 23 Mayıs 1960 tarihinde, 150 öğrenci kapasiteli olarak şu an İzmir Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı’nın bulunduğu yerde açılmış ve bir süre faaliyet göstermiştir. 16 yıllık bir hizmetten sonra 1976 yılında kapasitesi artırılmak üzere bugünkü okulumuzun bulunduğu alanda binaların (tesislerin) inşaatına başlanmıştır.
1976’da başlanarak 1985’te bitirilen hizmet binaları 12 Şubat 1985 tarihinde İzmir Polis Koleji olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu tarihten itibaren hızla modern bir yapıya kavuşan okulumuz, gerek eğitim gerekse spor kompleksleri ile tam bir eğitim-öğretim kurumu olmuştur.
Daha sonra 7 Eylül 1992 tarihinde Bakanlık Makamının onayları doğrultusunda toplam 4 dönem mezun veren İzmir Polis Koleji kapatılarak tekrar İzmir Polis Okulu’na dönüştürülmüştür. 1992’den bu yana Polis Okulu olarak hizmet veren okulumuzun ismi yine 7 Temmuz 1995 tarihinde Bakanlık Makamının onayları doğrultusunda Rüştü Ünsal Polis Okulu olarak değiştirilmiştir.
8 Ekim 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüştür ve o tarihten bugüne kadar eğitim ve öğretime bu adla devam etmektedir.
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu
19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Samsun il merkezine 23 km mesafede olup Atakum Belediyesi sınırları içerisinde, Sinop karayolu üzerinde bulunmaktadır.
04.01.1982 tarihinde eğitim öğretime başlanılmış, 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüştür.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Yüksekokulların amacı öğrencileri;
- Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliği, demokratik ve laik sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı,
- Devletin Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğüne duyarlı,
- Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren,
- Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan,
- Türk olmanın şeref ve mutluluğunu duyan,
- Toplum yararını şahsi menfaatinin üstünde tutan, aile, ülke ve millet sevgisiyle dolu,
- Emniyet Teşkilatının ilerlemesine yardımcı olabilecek nitelikte ilmi, mesleki, teknik bilgi ve beceri sahibi,
- Polis olmanın şeref, gurur, şuurunu ve polis üniformasının gerektirdiği saygınlığı taşıyan,
- Hizmet esnasında karşılaşacağı meseleleri, T.C. Anayasasında belirlenen Cumhuriyetin nitelikleri doğrultusunda çözme ve takip kabiliyeti gelişmiş,
- Mesleki kültürün ortak maddi ve manevi değerlerini benimseyen,
- Beden, zihin, ruh, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş,
- Hizmetin kanunlara uygun olarak yapılması ve arzu edilen neticeye ulaşılması için gerekli olan inanç ve şuur ile meslek disiplininin gerektirdiği tavır ve davranışları gösteren,
- Sorumluluklarını yüklenebilme şuuruna ve başarılı görevler yapabilme yeteneğine sahip, kişi ve meslek mensubu olarak yetiştirmektir.
Adile Sadullah Mermerci PMYO yeterli mi? Diğer okullar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kastamonu PMYO neden bu kadar az yer aldı, adil dağılım mı yapılmış? Tartışalım.
Hangi illerde PMYO var Bilgiler için teşekkür ederim.
Pmyo’nun akademik takvimi hakkında bilgi alabilir miyim?
Polis Meslek Yüksek Okulları hangi amaca hizmet ediyor?
Çok güzel meslek Allah isteyenlere nasip eder umarım inşallah ayrıca dörtlük
Iki yil okuduktan sonra kpss den de en az 65 puan aldiktan sonra polis olunuyor mu
Capançılar nasıl okusa olur polise? Ben okumak istiyorum da , bana olur mu?
Amin
Yok ya pmyo veya pomemi bitirdimten sonra polisken komiser sinavina gireceksin veya 4 yil üniverste okuyup paem e gideceksin
Tyt 260
Merhaba; çocukluktan beri polis olmak istedim. Fakat ne yazık ki bir türlü bana nasip olmadı. Hali hazırda görev yapan polislerimize ve polis adayı olan öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum. Sevgiler…
Polis olucam
Hayalim benimde gerçekten işallah isteyen herkese nasip olur bu güzel meslek
Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için; Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olmak şartı aranmaktadır.
Pmyo Nedir?, Başvuru Şartları ve Aşamaları hakkında daha fazla bilgi için BURAYA tıklayın
komiser olmak için 4 yıllık üniversite okumak gerektiğini biliyorum 4 yıllık polis meslek yüksek okulu var mı?
Tüm pilis arkadaşlarımıza kolaylık diliyorum kimse bu kadar sabırlı olamaz ALLAH bizede böyle sabır versin
İnşallah herkese nasip olur böyle güzel bir meslek inşallah banada nasip olur KALİLIN SALICAKLA
Cekilin abiniz gelicek
Lise mezunu olmak yeterli mi okula gitmek için
inşallah
bekle beni samsun
İlk ben gidecem ne yazik ki
Yurt parasi devletemi ait
Polis Yüksek Öğretim Kanununa göre Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır.