Google TimeLaps isminden de anlaşılacağı üzere Google’a ait bir kuruluş. TimeLaps, Google Earth’ün çektiği fotoğrafların birleşimden oluşan dev bir çerçeve. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu(USGS), NASA ve TIME işbirliğiyle hazırlanmıştır. 2013 yılından bu yana pek ortalıklarda görünmeyen Google Earth, TimeLapse ile büyük bir başarıya imza atmıştır.
Google Engine tarafından sunulan TimeLapse özelliği her yıl yenilecek. Şuan ki sistemde Dünyanın 5 milyon fotoğrafından 33 tanesi seçilmiş. Her yıla bir fotoğraf şeklinde ve birleştirilmiş. Merak etmeyin baktığınız yerin üstünde bulut yok bunu dikkate alarak yapılmıştır.
Google TimeLapse 1984-2016 yılları arasında dünyamızın nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Gitmek istediğiniz yeri yazıyorsunuz ve oranın 32 yılda nasıl değiştiğini gözlemliyorsunuz.
Google TimeLapse Nasıl Kullanılır?
İsterseniz önceden belirlenmiş yerlere gidebilirsiniz. Eğer bir konuma ilk kez gidecekseniz “Search for Places” yazan yere gitmek istediğiniz yerin adını yazmanız yeterlidir. Google Earth üzerinden gösterilen fotoğraflarda bulutsu bir görünümü yok.
İstediğiniz konuma gittiğinizde resimlerin yani yılların geçiş hızını siz belirliyorsunuz. Hız seçenekleri arasında hızlı, orta, yavaş seçenekler bulunmakta.
Bu özellik sayesinde, küçücük bir kasabanın nasıl bir şehir haline dönüştüğünü saniyeler içerisine görebileceksiniz. Bundan çok daha fazlası var. Google da kuzey ve güney kutupları uydu resimleri de var, TimeLapse ile aynı anda büyüleyici ve korkutucu hem de bu küresel ısınmanın ve dünyanın yeşil alanlarının nasıl yok olduğunu görebileceksiniz.
Bu Google Timelapse olayı neyin nesi ya, anlamadım ben bu teknolojiyi.
Bu Google Timelapse işi ne kadar gereklilik ya, anlamadım ki? Bi faydası var mı?
Bu Google Timelapse işi bence gereksiz, kimse kimin evini izlemek istemez.
Senin fikrine saygı duyarım ama Google Timelapse aslında çok faydalı bir araç. Çevresel değişiklikleri görsel olarak takip etmek önemli. Gizlilik endişen varsa, Google Timelapseı kullanmak zorunda değilsin. Ama genel olarak toplumun faydasına olduğunu düşünüyorum.
Bu Google Timelapse işi bana gereksiz geliyor, kimse kullanmaz bence.
Bu Google Timelapse ne işe yarıyor ya? Bence gereksiz bir özellik.