AYT sınavında ilk 25 bin sıralama içerisinde hangi dalı seçeceğiniz hakkında karar veremediniz mi? Diş hekimliği bölümünün avantajlarını, dezavantajlarını ve iş olanaklarını düşünmek istiyorsanız beraber göz atalım. İşte diş hekimliği okuyacak öğrencilere tavsiyeler
Diş Hekimliği Okumanın Avantajları
Diş hekimi okumanın avantajları eğer ki mezun olduktan sonra özel bir klinik açarsanız maliyetinizi ve kariyerinizi ilerletebilirsiniz. Bunun için çok çalışmanız ve işinizi severek yapmanız gerekecektir. İnsanlarla iletişiminiz size geri dönüş yapıp yapmamaları konusunda etkili olacaktır. Başarınız ise diş ağrısı çeken hastalara yönelik uyguladığınız etkili tedavi yöntemidir.
Diş Hekimliği Okumanın Dezavantajları
Diş hekimliği okumak her öğrenci için maliyeti yüksek olan bir bölümdür. Araç ve gereçlere verdiğiniz para her sene daha da artabilir lakin bu bölümün sonunda diş üzerine eğitimini tamamlamış bir hekim olacağınızı unutmayınız. Diğer bir diş hekimliği okumanın dezavantajı ise mezun olduktan sonra atama kurasına girmenizdir. Eğer ki devlete atanamazsanız bir diş kliniği kurmanız gerekmektedir. Bunun için ise bir yatırım yapmalısınız. Bu yatırımın miktarı ise bulunduğunuz ile göre değişmektedir.
Bir Diş Hekiminin Sahip Olması Gereken Özellikler
1) Doğru tedaviyi kısa zamanda uygulayabilmeli
Bir hasta diş hekimine geldiği zaman genellikle acılar içinde kıvranmaktadır. O anda istediği biran önce bu ağrıdan kurtulmaktır. Bu yüzden dişde meydana gelen sorunu önce tespit etmelisiniz daha sonra ağrıyı dindirecek tedaviyi uygulamalısınız.
2) İnsanların ağrısını dindirmek için önce geçici sonra kalıcı tedavi uygulanılabilir
Tedavide uygulanılan amaç sorunu ortadan kaldırmak olsa da insanları anladığımız taktirde sorunun ortadan kaldırılması yerine o anda ağrıdan kurtulmak isterler. Bu yüzden önce geçici sonra kalıcı tedavi uygulanılabilir.
3) Hoşgörülü olmalısınız, insanların derdini anlamalısınız
Gerek devlet sektöründe gerek özel bir klinikte çalışıyorsanız önceliğiniz insanların derdini anlamak olacaktır. Size gelen hastalar yaşadığı olumsuzluk nedeniyle sinirli ya da tedaviye isteksiz olabilir. Onlara tedavinin amacını ve sonucunda varacağınız noktayı anlatarak onları ikna etmelisiniz. Böylelikle hastaların kafasında yer alan soru işaretleri ortadan kalkacak ve hoşgörünüz ile tedaviye olumlu yanıt sağlanacaktır.