Nüfus kayıt örneği, aile tablosu kurum veya kuruluşlar tarafından istenen belgeler arasındadır. Yeni bir işe gireceğiniz zaman bu belgeyi mutlaka almak zorundasınız. Halk arasında vukuatlı nüfus kayıt örneği olarak geçen bu belge aile tablosunun diğer adı olarak kabul ediliyor.
Doğal olarak bu belge istendiğinde de aile tablosu nereden alınır sorusu karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda aile tablosu ve aile tablosu nasıl alınır konularına değineceğiz.
- Aile Tablosu Nedir?
- Aile Tablosu Nereden Alınır?
- Aile Tablosu Nasıl Alınır?
- E-devletten Aile Tablosu Nasıl Alınır?
- Aile Tablosu Nasıl Çıkarılır?
- Aile Tablosu Nereden Alınır?
- Aile Gelir Tablosu Nereden Alınır?
- Aile Tablosu Örneği
- Aile Gelir Tablosu Örneği
- Aile Bütçesi Tablosu Nasıl Yapılır?
- Aile Tablosu İnternetten Alınır mı?
- Vukuatlı Aile Tablosu Nereden Alınır?
- Aile Sıklık Tablosu Nasıl Yapılır?
- Aile Bildirim Tablosu Nasıl Alınır?
- Aile Durum Tablosu Nereden Alınır?
Aile Tablosu Nedir?
İş başvuruları dışında, resmi veya özel kurum ve kuruluşlar kişilerden aile bilgilerini isteyebiliyorlar. Kişinin anne-baba, kardeşleri, varsa eşi ve çocuklarının bilgilerini detaylı şekilde gösteren belgeye vukuatlı aile tablosu deniliyor.
Vukuatlı demek, doğum/ölüm bilgileri, açık adres, evlenmeden önceki soyadı, yabancı/çifte vatandaş olanların vatandaşlık bilgilerinin detaylı şekilde gösterilmesi demektir.
Aile tablosu resmî kurumlar tarafından verilir. Resmi kurum tarafından verilen aile tablosu resmi olarak geçerlidir. Türkiye’deki bütün kurum ve kuruluşlara, hatta yabancı devletlerin konsolosluklarına verebilirsiniz. Kendinizin hazırlayacağı aile tablosu çıkarma hiçbir resmi geçerliliği yoktur.
Aile Tablosu Nereden Alınır?
Aile tablosunu, il veya ilçelerde bulunan nüfus müdürlüklerinden alabiliyorsunuz. Pandemi dönemi nedeniyle nüfus müdürlükleri randevu sistemiyle çalıştığından, randevu almadan işleminizi yaptıramıyorsunuz.
Nüfus müdürlüğüne gitmek istemiyorsanız e-devlet üzerinden de aile tablonuzu çıkartabilirsiniz. Nüfus müdürlüğünün bu konuda bir açıklaması bulunuyor. E-devlet üzerinden indirdiğiniz aile tablosu bütün kurum ve kuruluşlarda resmi geçerliliği bulunuyor.
Aile Tablosu Nasıl Alınır?
Aile tablosu almanın iki yolu bulunuyor. Birincisi nüfus müdürlüğünden randevu alıp, belge talebinde bulunuyorsunuz. Bunun için https://randevu.nvi.gov.tr adresine girerek, randevu oluşturuyorsunuz. Randevu saatinizde de kuruma gidip, işleminizi yapıyorsunuz. Size verilen belgeyi artık istediğiniz yere teslim edebilirsiniz.
Nüfus müdürlüğüne giderek vakit kaybetmek istemiyorsanız, E-devlet üzerinden de hızlı şekilde aile tablosunu alabilirsiniz. Hatta aile tablosu sorgulama bile yapabilirsiniz. Belgeyi, bilgisayarınıza indirip, çıktısını alarak, istediğiniz yere verebilirsiniz.
E-devletten Aile Tablosu Nasıl Alınır?
Teknolojiyle arası iyi olmayanlar veya daha önce e devlet aile tablosu indirmemiş olanlar, edevlet aile tablosu nasıl alınır sorgusunu yaşayabilirler. E-devlet üzerinden işlem yapabilmeniz için öncelikli olarak e-devlet şifrenizin olması gerekiyor. Bugüne kadar bir şifre almadıysanız, size en yakın bir PTT şubesine giderek şifrenizi alın.
T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle www.turkiye.gov.tr adresine giriyorsunuz. Buradan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Nüfus Kayıt Belgesi Sorgulama sayfasına gidiyorsunuz.
Bu sayfaya nasıl gidileceğini bilmiyorsanız, aşağıdaki butona tıklayarak e devlet “vukuatlı nüfus örneği” sayfasına yönlendirileceksiniz.
Burada dikkat edeceğiniz husus, üç tip aile tablosu örnekleri bulunuyor. İhtiyacınız olanı belirleyip, sadece onu indirmelisiniz.
Kişi kayıt örneği; Sadece size ait bilgileri içeriyor.
Aile kayıt örneği; Siz, eşiniz, çocuklarınız varsa eski eşinize (isteğinize bağlı) ait bilgiler içeriyor
Nüfus kayıt örneği; Siz, eşiniz, çocuklarınız, anne-babanız varsa eski eşinize (isteğinize bağlı) ait bilgileri içeriyor.
Nüfus kayıt örneği tipini seçiyorsunuz, varsa eski eşi liste bölümüne evet/hayır diye işaret koyun. Nüfus kayıt örneğini vukuatlı (tüm resmi olayları listeleyen) istiyorsanız “evet” işaretleyin. Belgenin neden verileceğini seçmeyi unutmayın.
“Sorgula” dediğinizde direk belgenin indirme sayfası geliyor. Belgeyi indirip, daha sonra yazdırabilirsiniz.
Aile Tablosu Nasıl Çıkarılır?
Aile tablosu çıkarmak için aracı kullanmak veya ücret ödemek zorunda değilsiniz. İnternetinizin arama çubuğuna aile tablosu nasıl çıkar yazarsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Virüsün kol gezdiği günümüzde internetiniz varsa evinizden yoksa herhangi bir internet ortamından aile tablosu formu çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, TC kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle e-devlete girmenizdir. Ana sayfaya TC aile tablosu sorgulama yazarsanız sizi ilgili sayfaya yönlendirecektir. Buradan dosyayı indirip, yazıcıdan çıkartabilirsiniz.
E-devlet üzerinden sadece nüfus kayıt örneği, e-bordro çıkarmıyorsunuz. Aile geçmişinizi merak ediyorsanız, aile soy ağacı tablosu da çıkarabiliyorsunuz. E-devlete girdiğinizde, arama çubuğuna “alt-üst soy bilgisi sorgulama” yazıyorsunuz. Karşınıza, nüfusa kayıtlı geçmişiniz çıkıyor. Eğer aile bilgileriniz tam girilmişse, 1800’lü yıllara kadar geçmişinizi öğreniyorsunuz.
Aile Tablosu Nereden Alınır?
Aile tablosunu, size en yakın nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz. Bulunduğunuz il veya ilçe nüfus müdürlüğüne başvuruyorsunuz. Hangi amaç istiyorsanız belirtiyorsunuz. Buna göre üç tip nüfus kayıt örneğinden birini hazırlayıp, size veriyorlar.
Nüfus müdürlüğünden aldığınız kayıt örnekleri ıslak imzalı ve mühürlüdür. Resmî belge olarak özel veya kamu kurumlarına verebilirsiniz.
Aile Gelir Tablosu Nereden Alınır?
Aile içinde çalışan bireylerin aylık elde ettikleri geliri gösteren belgeye aile gelir tablosu denir. Özellikle, sosyal yardım almak istediğinizde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından isteniyor. TOKİ başvurularınız için de bu belge istenmektedir. Aklınıza hemen aile gelir tablosu nereden alınır sorusu gelebilir.
Aile gelir belgenizi alabilmeniz için çalıştığınız kurum önemlidir. Çalıştığınız kuruma göre ilgili yerlere başvuruyorsunuz.
- SGK’ya bağlı bir işyerinde çalışıyorsanız, çalıştığınız işyerine başvuruyorsunuz.
- Kamuda çalışıyorsanız, Muhasebat Genel Müdürlüğü’nden alıyorsunuz.
- BAĞ-KUR’a bağlı çalışıyorsanız, aile gelir belgesine ihtiyacınız bulunmuyor. Vergi levhanızı göstermeniz yeterlidir.
- Emekli veya kamu çalışanıysanız e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Arama çubuğuna “e-bordro” yazdığınızda sizi ilgili sayfaya yönlendiriyor.
Aile Tablosu Örneği
Bir aile tablosunda neler bulunur, diye sorabilirsiniz. Örnek bir aile tablosunu ele alacak olursak;
Öncelikli olarak istediğiniz tipe göre, aile bireyleri listeleniyor. Tabi belgeyi siz talep ettiğiniz için en üstte sizin adınız yazıyor. Daha sonra sırasıyla eşiniz, çocuklarınız sıralanıyor.
Tabloda, sizin ve aile bireylerin TC nosu, doğum yerleri, tarihleri, ili, ilçesi, mahallesi/köyü, cilt-hane no gibi bilgiler yer alıyor. Listenin alt tarafında da tabloda geçen bireylerin doğum, boşanma, evlenme, ölüm gibi detaylı bilgileri yer alıyor.
İsterseniz e-devlet üzerinden tc no ile aile tablosu sorgulama yapabilirsiniz. Karşınıza gelen tabloyu inceleyip, herhangi bir yanlış bilgi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Aile Gelir Tablosu Örneği
Aile içinde çalışan bireyler, çalıştıkları yerden gelir belgesi alabiliyorlar. Bu belgeleri bir araya getirip, aile bütçesi tablosu oluşturabilirsiniz. Bu tabloyu hiçbir resmi kurumdan talep edemezsiniz. Bütün gelir ve giderlerinizi hesaplayıp, kendiniz oluşturuyorsunuz.
Bütçe tablosu olduğu için ayrıca aile gider tablosu oluşturmanız gerekmiyor. Tek tabloda hem gelirinizi hem de giderinizi gösterebilirsiniz.
Bilgisayarınız varsa, aile bütçesi tablosu excel formatıyla hazırlayabilirsiniz. Sayfanın sol tarafını “gelir”, sağ tarafını da “gider” bölümü olarak ayarlarsınız. Bütün gelirlerinizi sola, giderlerinizi de sağa yazarsınız. Gelir ve gider durumuna göre bütçenizi oluşturursunuz.
Aile Bütçesi Tablosu Nasıl Yapılır?
İnternet ortamında farklı şekillerde aile bütçesi tablosu örneği bulunuyor. Bunlardan birini kendi ihtiyacınıza göre uyarlayabilirsiniz. Bilgisayarda excel formatını kullanmayı bilmiyorsanız Word olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda sayfayı yan olarak ayarlamayı unutmayın. Çünkü gelir ve gider yan yana olmalıdır.
Gelir hanesine, maaş, kira, banka getirisi gibi her ay düzenli olan gelirlerinizi yazıyorsunuz. Gider bölümüne de elektrik, telefon, su, internet, yakıt, kira, okul/banka taksiti, pazar-market alışverişi gibi düzenli harcamalarınızı yazıyorsunuz. Her listenin sonuna da toplam gelir-giderinizi yazıp, bütçenizi oluşturuyorsunuz.
Aile Tablosu İnternetten Alınır mı?
Devletimiz, e-devlet uygulamasına geçtiğinden beri, birçok işlemi oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. Kurum ve kuruluşlara gitmeden, anında birçok belgeyi indirip, çıkartabiliyoruz. Bunlardan biri de aile nüfus kayıt örneğidir. İnternetin olduğu her yerden TC kimlik numaranız ve şifrenizle e-devlet üzerinden belgenizi alabilirsiniz.
Vukuatlı Aile Tablosu Nereden Alınır?
Vukuatlı aile tablosunu bağlı bulunduğunuz il veya ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinden alabiliyorsunuz. Randevuyla veya kuruma gitmekle uğraşmak istemiyorsanız e-devlet üzerinden de alabilirsiniz.
Aile Sıklık Tablosu Nasıl Yapılır?
Okulda matematik dersinde sıklık tablosu konusunu görmüşsünüzdür. Çetele tablosuyla birlikte veriliyor. Okullarda genellikle hangi meyveyi, rengi sorularak bu tablolar oluşturuluyor. Fakat aile içinde sıklık tablosu biraz farklı işliyor.
Aile sıklık tablosunda bireylerin yaşları, gelirleri ve harcamaları listeleniyor. Bu sıklık tablosuna bakılarak aile bütçesi dengelenmeye çalışılıyor.
Aile Bildirim Tablosu Nasıl Alınır?
Aile yardımından faydalanmak isteyenler, iş başvurularında aile bildirim tablosu verebilirler. Belgede işe başvuran kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler listeleniyor. Bu tablo, boş bir matbu formdur. Başvurduğunuz işyerinden de alabileceğiniz gibi aile bildirim tablosu e devlet üzerinden de indirebilirsiniz.
Bu form işe ilk girişte veriliyor. Bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerde bir değişiklik olduğunda yenisi hazırlayıp, vermeniz gerekiyor.
Aile Durum Tablosu Nereden Alınır?
İş başvurunuzda veya aile yardımı almak istediğinizde sizde aile bildirim formu talep edilebiliyor. Aile durum tablosu almak için muhtarlığa veya herhangi bir kuruma gitmeniz gerekmiyor. İnternetin olduğu her yerden bu formu indirip, kendinize göre dolduruyorsunuz.
Aile durum tablosunu internet tarayıcınıza yazdığınızda birçok internet sitesinde bulabilirsiniz. Fakat aramak istemiyorsanız, e-devlete girebilirsiniz. E-devlet sayfasından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı linkinden indiriyorsunuz.
Aile tablosu adı altında farklı belge ve formlar bulunuyor. Bunlardan nüfus kayıt örneği, e-bordro, aile durum bildirimi formu gibi belgeleri e-devlet üzerinden alabiliyorsunuz. Bunun için TC kimlik numaranız ve şifrenizin yetiyor. E-devlete girip, arama çubuğuna hangi belgeyi istiyorsanız yazmanız yeterlidir.
Belgeyi indirip, çıktısını alarak, istediğiniz yere verebilirsiniz. Resmi belge dışında aileler en çok bütçe tablosu hazırlıyorlar. Bunun herhangi bir resmiyeti olmasa da kendi durumlarını görmeleri açısından faydalıdır. Bu tabloyu istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu konuda farklı görüşlere sahip olan var mı? Tartışmaya açık bir konu gibi geliyor bana.
Aile tablosu e-devletten mi alınmalı yoksa başka bir yerden mi? Tartışalım!
Bu konuda farklı görüşler var, e-devlet mi yoksa başka yöntem mi tercih edilmeli?
Bu konuda bilgili misiniz? Benim de aile tablosu hakkında merak ettiklerim var.
Aile tablosu alırken dikkat etmeliyiz, güncel bilgilerle doğru yerden almalıyız!
Bu konuda fikirleriniz neler? E-devlet mi yoksa başka bir yöntem mi tercih ederdiniz?
Senin gibi batıl inançlara sahip olanlar yüzünden Türkiye ilerlemekte zorlanıyor. E-devlet gibi modern ve etkili bir sistemi tercih etmek yerine geri kalmış yöntemleri savunmak ne kadar mantıksız. Daha aydınlık bir gelecek için çağa ayak uyduralım, artık uyanma zamanı.
E-devletten Aile Tablosu nasıl alınır konusunda kararsızım, siz ne düşünüyorsunuz? Tartışalım mı?
Senin yerine karar veremem. E-devlet hizmetlerini kullanarak Aile Tablosu almayı düşünüyorsan, doğrudan bilgi alman daha iyi olur. Tartışmaya gerek yok, adımları takip et ve işini hallet. Kolay gelsin!
Bu konuda farklı görüşler var mı? Aile tablosu almak zor mu? Tartışalım!
Bu değerli bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Sayenizde kurum kurum gezip evrak toplamaktan kurtulup zamanımı daha güzel ve eğlenceli şekilde kullanılabilirim. İnsanlara faydalı olmak kadar güzel bir duygu yoktur inanın.